السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

7/14/2012

jangan mainkan perasaan orang

dear boys n girls ,
aku nak tnya ni . bnyk2 sakt, sakt apa yg sush nak baik?
kdng2 sampi mengambil masa bertahun2 baru pulih .
dn skt ni tak kan pernah ada ubat . kecuali klu kita jmpa gan org yg benr2 mencintai kita.
dan sakit itu ialah sakit hati. sakit hatii'm sure 99.9% dlam dunia ni mesti pernah sakit hati .
mesti pernah terluka hatinya. betol tak korang ?btw tajuk yg aku nak bincngkan sbnrnya tentg MEMPERMAINKAN PERASAAN ORG
setiap orang mempunyai hati dan perasaan.
sebb tu kita sebagai manusia juga perlulah menjaga perasaan manusia yg lain.
kalau kita nak perasaan kita tidak dilukakn.
tapi ada sesetngh manusia yg mungkin tak pergi ke skolah.
dengan sesuka hati mempermainkan perasaan orang .
tak kira lelaki atau perempuan . muda atau tua .
stop lah bagi mereka yg suka mempermainkan perasaan org tu.
stop lah buat mcm tu. mana letak nya perasaan korang ?


tak bermakna kau comel and catik mcm orang korea, kau diizinkan utk mempermainkan
perasaan orang. dan kau suka-suka pasngkan harapan kepada orang yang mencintai kau
sedangkan kau tak mencintai dia.
JANGAN JADIKAN KELEBIHAN KAU SEBAGAI SATU
ASET UTK MEROSAKKN PERASAAN ORG LAIN.
kau seronok sngt layan lelaki tu, smpi kan lelaki tu pikir kau suka kan dia.
kalau kau cuma anggp dia sbgi kawan. bagi la tahu dia.
jgn bagi dia harapan ok ? dan tak perlu la bngga , bagi tahu semua org
yg kau tu berjaya main kan perasan orang. orang yg spesis mcm kau je
yg akan tumpang gembira gan apa yg telah kau lakukan.



*greyson chance ni hensem & cute . melting tngk dia . dh la sebya gan aku . haha :p*
jangan pikir kau cute n hensem mcm greyson kau boleh senang2 main kan
perasaan perempuan. tukar perempuan mcm kau tukar boxer .
dan kau perlu ingt perempuan ni hati nya cepat cair. lagi2 bila dpt sweettalker
mcm kau ni.bertambh cair dia lah walupn kau cuma ckp dia comel or whatever.
tak suka ? just honest lah . kau mesti rasa seronk kan bila permpuan tu kata
'saya suka awk' sdngkn dlam hati kau 'aku tak suka kau pon'
TAK SUKA CKP TAK SUKA JGN PURA2 SUKA KONON


Berhenti lah mainkan perasaan orang. Berhenti sakitkan hati orang.
sekali hati terluka susah mengubatnya. kau bersuka ria sedangkan dia
menangis smpi tak ingat dunia. Bila kau dah mainkan perasaan org lain, kau jgn la
marah bila suatu hari orang buat at kau mcm tu. Dan hnya sebb kau penah kecewa
orang buat kau mcm tu. kau balas balik at orang lain .
sampi bila kau nak berdndm mcm tu.Ingat, hentikan kalau kau pernah memainkan
perasaan orang. dan minta maaf la kepada orang yang telah kau main kan perasaan nya.
DOSA DENGAN ALLAH KITA BOLEH MINTA AMPUN.
TAPI DOSA DENGAN MANUSIA MACM MNA PULAK?
pikir2 kan lah. masing2 dah besar kan . ? :)

3 comments:

  1. pompuan ni da putus ngan ex bf dye. Sekarang ni sye yg bersama dye. Tpi dye tipu sye kadang2 keluar ngan ex bf dye keluar mlm bersama tpi dye ckp dye keluar ngan mak ayah dye. Sedangkn sye dengar ckp dye. Sye setia dgn dye smpai kwn2 sye sume sye tinggal. Tpi dye masih tipu sye lagi. Ape yg perlu sye buat sekarang?

    ReplyDelete
  2. salam daniel :) for my opinion, better you tinggalkan perempuan tu. sebb perempuan klu betul syg dia tak akan buat mcm tu. and lagi satu jgnlah tinggalkan kawan2 sebab perempuan. ada yang lebih baik

    ReplyDelete
  3. Saya kecewa dgn sorang mamat ni sebab dia mainkan hati saye.At last,saya mainkan hati sume laki.sampai sekarang.saye buat semua ni sume salah die.

    ReplyDelete