السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

12/01/2012

Kawan akhirnya aku bertemu kau kembali :')


 ! rindu aku tak ? maklum la aku dah lama tak update kan ?
hahahaha, siapa aje nak rindu aku kan.. :13:
tapi hari ini aku ada cerita best. sebb tu aku WAJIB cerita dekat sini.
tak tahu kenapa yew hari ini aku happy sangat,sangat dan tersangat :face75:
hanya ALLAH je tahu bagaimana perasaan aku hari ini. hari ini 1 Disember
permulaaan bulan yg baik :face12: sepatutnya hari ini aku pergi melaka.
tapi disebabkan mak n ayah aku terpksa pergi ke mahar ? haa like that laa kan.
so, aku n adik beradik aku hang la. dan hari ini sebenrnya sangat penat..
tapi disebbkan aku terlalu happy aku tak rasa langsng kepenatan tu. hahaha.
bngn pagi siap2 keluar. pepagi  muka aku dah muncul at bpmall tu haa.
then kebetulan jumpa adik aku si gemuk kedempol dan blah2 :face26:
tapi bukn sebb tu buat aku happy. yg buat aku happy sebab hemm hemmm.
sebb kawan aku :9: yeahhh , sebab dia.. pagi tadi dalam pkul 2,3 pagi gituu.
hati aku tetiba tergerak nak search nama dia dekat fb. hanya tu je satu2 nya cara aku
dapat bertemu dia balik. sekali je aku taip terus jumpa. mula2 aku tak kenal dia sapa.
okay, sebb dulu time drjah 1 n 2 dia sngt comel pakai spec,rmbut pendek,pakai gaun
dan berlesung pipit. seriusly dia sesangat comel. hahaha. okay smpi skrg aku masih ingt muka dia.
nama bapak dah betul tapi nak lagi kepastian aku tnya akak aku mana buku biodata.
sebb dlu kak dia kawn kakak aku so ada tulis biodata dia before dia pindah la kan..
bila aku check satu2 . hahaha , yes ! ni la kawan yg aku cri2 sejak 7 tahun yg lalu..
hahaha, n dia dari dlu still sama. hahaha. happy wehh happy. tahun ni je aku rasa
dah bnyk kali aku mimpi dia, dah bnyk kali aku try cri dia. aku rindu dia okay sngt rindu :12:
dari drjah 3 dia pergi tinggal kan aku smpi sekrg form3 aku masih ingt dia.
dan tak kan pernh lupa muka dia, kenangn kitaorg dan segala2nya tentg dia :12:
happy smpi aku tido pon gan muka yg ceria dan tersenyum. esok pagi bangun terus on fb.
nak tngk dia app ke tak. tapi tetiba aku terpikir 'klu dia tak ingt aku cm mana?' 
'aku je ke ingt dia?' 'hmm faham dah lama kita berpish takkan dia ingtkan?' 
dan bermcm2 lagi aku pikir. dekat mall pon aku asyk on fb nak tngk dia ap ke tak.
tak lama kemudian aku tngk notification dia,dia app. ohhh yeahhhhhhhhhh :face42:
rasa mcm nak lompat bintang,katak at situ jugaa. hahaha, tu yang terus bukak profile dia
dan post.  okay nak tngk ? see yeahh . :1:

okay, aku sngt terharu bila dapt tahu yg dia masih ingt aku. hahaha. 
ayat dia yg tu buat aku tersngt tersentuh :12:
asal shja kau tahu sejak kita berpisah aku tak penh berhnti utk cri kau kwn. :12:
aku sntiasa doakan kau disana. walaupn time tu aku tak tahu keadaan kau bagaimana.
hanya doa je yg aku mampu kirimkan utk kau. pape pon jutaan terima kasih kerna kau
msih ingt aku. itu sudah cukup. tak sia2 7 tahun aku cri kau. haha :') 
kau ingt tak dlu kita buat lukisan sesama2 lepas tu berebut2 nk hntr dlu at arwah ckgu 
hayati ? :12: kau ingt tak dlu kau ketua kelas at kels drjh 1 bestari.
kau ingt tak time aku kene n beberapa org ag kene marah sebb tak bersih kan kels? 
aku berebut penyapu gan pravina. lepas tu kau marah dia kau suruh dia bgi at aku.
disbbkan kau ketua kelas dia bgi at aku. tngh sapu2 tu kau minta number phne aku.
kau kata mak kau nak. kau ingt tak ? :12: haa time maulud. tu la 1st time aku nmpk 
kau pki tudung.ayu sungguh kawan aku sorng ni :12: aku duduk ats riba kau. 
hey , ingt tak ingt tak ? :12:tapi hubungn kita kurang baik kan since naik
darjah 2 disbbkan masalah apa bnda nta. lupakan la tuu. 
tapi beberapa hari before cuti skola aku ada main bals2 surat gan kau. kau ad
bgi aku number phne kau. tapi tak sngja aku terbuang. kau tahu tak aku cri balik 
dalam tong smph tapi syg tak jumpa pon. hmmm :12:
and last day skola rmi cikgu tade aku msuk kelas kau. aku duduk sblh kau.
tapi kau lma tade at kelas penat aku tnggu kau balik kelas..
aku tnya intan kau pi mana lepas tu intn kata kau pi jmpe cikgu siti kau nak pindah.
okay part ni aku terkejut beruk bila tahu. sedih ? semestinya aku sngt sedih blogger-emoticon.blogspot.com
aku tnggu kau juga walupn diorg dah balik. tapi lama aku tnggu kau tak muncul2 pn.
otw aku nak balik aku jumpa kau. tapi aku tak mampu nak ucapkan kata2 terakhir 
before kau pindah dn tulah last aku tngk kau hingga la skrg leps aku bertemu 
kau kembali. dn aku ingt setiap moment aku gan kau beb. dan aku nak kau tahu 
aku TERSNGT2 rindu kau kawan , sngt dan sngt. syukur alhamdulilah aku dpt 
bertemu kau kembali :12: kita bole teruskan persahabtn kita walaupn berjauhan. :1:
meski pon kita bejauhan tapi hati kita selalu dekat, percyalah kawan :9:
tak lupa juga dekat kak hanie . hahaha, ingt dlu time kita lepak sesma at dewan.
then aku tnya athirah mana? kak hanie jwb dia at rumah anting2 msuk at telinga. 
hok alahhhh. time tu aku pikir 'reti juga kawn aku sorg ni pki anting2' hahaha. 
miss you so much kawan :12: :9:


5 comments:

  1. Kawan sejati : Sekali berkawan , selamanya kawan :)
    Semoga persahabatan awak kekal till jannah . In Shaa Allah ^ ^

    ReplyDelete
  2. ishhh bestnyaaaaaaaaaaa dapat jumpa kwan lama2.. ena ni tgh cari kwn baik ena dlu kt fb, tapi tak tahu la dia ade ke tak.. ishhh, untungnyaaa sis....

    ReplyDelete
  3. berdoalah semoga ALLAH bertemukan kawan sis tu. In Shaa ALLAH sis akn bertemu kembali. biha pon 7 tahun mencri dn berdoa baru temu kmbali :)

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum . Ada benda yang Faie nak bagitahu . Sila ke sini : http://cikanehtapicute.blogspot.com/2012/12/ini-entry-penting.html

    ReplyDelete